Brein-Brekers

Het assortiment van Brein-Brekers blijft zich ontwikkelen en we proberen zo vaak mogelijk nieuwe puzzels toe te voegen en onze collectie te optimaliseren. Wilt je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen, en daarnaast geen enkele aanbiedingsactie missen? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief  Heb je een vraag?

  info@brein-brekers.nl

  Vanaf €20 gratis verzending | Altijd track & trace | Verzendingen via PostNL | Niet goed geld terug garantie | Gratis retourneren

  Vanaf €20 gratis verzending | Altijd track & trace

  Back to top

  We willen ons brein zo lang mogelijk goed houden. Helpt puzzelen?

  Er is helaas geen eenduidig antwoord op de vraag of er een manier is om zo lang mogelijk een goed werkend brein te houden. Er zijn echter wel manieren om je brein te blijven trainen!

  Naast dat puzzelen brein gymnastiek is, is het ook een training voor je geheugen.

  Onderzoeken van verschillende neuropsychologen wijzen uit dat je je brein kan trainen om scherp te blijven. Het oplossen van moeilijke puzzels kan hierbij helpen. Het komt geregeld voor dat iemand na zijn pensioen versneld oud wordt, doordat de hersens minder wordt uitgedaagd. Door geregeld bezig te zijn met moeilijke taken en vraagstukken kan je je brein de illusie geven om nog alert te blijven. Puzzelen in het algemeen wordt gezien als een intensieve klus waarbij er veel wordt gevraagd van je oplossend vermogen. Je zou hieruit bijna de conclusie kunnen trekken dat hoe moeilijker de puzzel is, hoe meer invloed het heeft op je hersenen. Het is dus belangrijk dat je jezelf blijft uitdagen en steeds je niveau verlegd naar iets moeilijker. Puzzelen is dus op een verantwoorde manier ontspannen!

  Leave a Reply

  You don't have permission to register